Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Žebírka nejdřív změknou a nasáknou chutě, takže pak už je stačí jen krátce ogrilovat, aby získala lahodnou glazuru.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 kg vepřových žebírek, rozkrájených po žebrech (nejlépe masitá žebra z boku)
    • po 1/2 lžičce soli a mletého pepře
    • 700 ml piva stout (Guinness, český stout Harrach nebo náchodský Primátor)
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 90 g tmavého třtinového cukru
    • 60 g hustého rajského protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
    • 3 lžíce nakládaného křenu
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • chleba k podávání

Příprava jídla

1 Vmasírujte do žebírek sůl a pepř. Dejte je do pekáče masitou stranou dolů, přilijte pivo, přidejte cibuli a česnek, přiklopte a při 160 °C pečte 1 a 1/2 hodiny doměkka. Přendejte žebra na talíř. Z pekáče seberte tuk. Šťávu sceďte a uchovejte.

Vlijte 375 ml šťávy do kastrůlku, zašlehejte do ní cukr, rajský protlak, křen, hořčici a worcester. Na středním plameni přiveďte k varu a za častého míchání vařte zhruba 15 minut, až se svaří na 250 ml.

3 Žebírka dejte na gril a za častého potírání připravenou omáčkou grilujte 12–15 minut, až se na povrchu vytvoří glazura. Podávejte s čerstvým chlebem.

 

Párujte s pivem...

JUBILER Z VYŠKOVA
Jubiler Amber IPA je hodně chmelené pivo, díky použitým sladům má však zakulacené tělo. Výsledkem je harmonická hořko-karamelová chuť, která vás přiměje sáhnout po dalším a dalším žebírku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené fazole na pivě

Čokoládová bábovka s pivem

Pivní polévka s čedarem

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Hotdogy s pivní cibulkou

Pivní delikatesy

Víkendové menu: pivo v hrnci i ve sklenici

REKLAMA

Přidat komentář