Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančový brandy krém

Tenhle dezert trochu připomíná anglický vánoční pudink. Je ale mnohem lehčí – a lepší!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ doba chlazení
P
Britská

Ingredience

    • kůru z 6 pomerančů a 1/2 litru šťávy z nich
    • 4 lžíce Grand Marnier nebo jiného pomerančového likéru
    • 4–5 lžic moučkového cukru
    • 4 lžíce kandovaného ovoce
    • 2 balíčky vanilkového pudinku (například Naturamyl, Dr. Oetker)
    • 500 ml plnotučného mléka
    • 2 lžíce brandy (nemáte-li, použijte koňak)
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 6 tenkých plátků vánočky nebo biskupského chlebíčku

Příprava jídla

1. Smíchejte citrusovou šťávu, nastrouhanou kůru (pozor, pouze oranžovou část, bílá je hořká), pomerančový likér a 2 lžíce cukru. Pak přidejte kandované ovoce a nechte ho trochu nabobtnat.

2. Po chvíli směs nalijte do mléka, přidejte zbytek cukru a pudinkový prášek. Přilijte brandy a směs uvařte jako pudink.

3. Krajíčky vánočky nebo biskupského chlebíčku naskládejte do pohárů a přelijte pudinkem. Po vychladnutí dezert odzdobte hromádkami ušlehané smetany a proužky pomerančové kůry.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojúhelníčky s uzeným lososem

Plněné brambůrky

Polévka vichyssoise

Špízy z kuřecích prsíček

Kuličky z vinné klobásy

Bramborový salát s kari

Citronový sorbet

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.68

Přidat komentář