Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Domácí ořechové müsli

Domácí ořechové müsli

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

ovesné vločky 500 g
mandle 100 g
sekané
vlašské ořechy 100 g
lze nahradit lískovými ořechy
dýňová semínka 100 g
slunečnicová semínka 100 g

Postup

1

Vše promíchat a přidat 3 vrchovaté lžíce medu, 1 dětskou přesnídávku (dávám jablečnou, nemá moc výraznou chuť), trošku skořice a pokud by se směs zdála málo sladká, tak lžíci třtinového cukru. Pořádně promíchat.

2

Péct na plechu vyloženém pečíčím papírem na 160 stupňů cca 40 minut. Důležité je často směs promíchat - vždy po 5 až 10 minutách.

3

Když začnou nasekané mandle zlátnout, přidat 200g rozinek a s nimi dopéct jen tak 5 nebo max 10 minut.

4

Müsli nechat vychladnout a uložit do sklenice. Pokud máte rádi kokosové lupínky, můžeš je vmíchat do už upečeného müsli - nepečou se. My jsme dali jen směs ořechů, rozinky a po vydělání z trouby nakrájenou čokoládu - výborné!!!!

Autor: danavan

Obchod Apetit