Francouzské brambory s jarní cibulkou a zakysanou smetanou

Francouzské brambory s jarní cibulkou a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2191 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 143 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 6 ks
cibule 1 ks
větší
anglická slanina 150 g
lze nahradit uzeným masem nebo klobáskami
paprika červená 1 ks
větší
jarní cibulka 1 svazek
vejce 4 ks
zakysaná smetana 200 ml
mléko 1
pepř
drcený
sůl
kmín

Postup

1

Troubu zapněte na 190 stupňů a pusťte se do práce.

2

Slaninu nakrájejte na kostičky a vhoďte ji na pánev (v případě uzeného masa přidejte trochu oleje). Cibuli nakrájejte nahrubo a přidejte ji ke slanině, která už mezitím pustila tuk, a vše orestujte dozlatova.

3

Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky, červenou papriku omyjte a nastrouhejte ji nahrubo a jarní cibulku rovněž nakrájejte. Zapékací misku vytřete pomocí papírové utěrky tukem ze slaniny a na dno urovnejte první vrstvu brambor. Na tu rozprostřete osmaženou cibuli se slaninou, další vrstva jsou opět brambory. Následuje paprika a jarní cibulka a úplně navrch jsou zase brambory.

4

V misce rozšlehejte vajíčka se smetanou, mlékem, solí, pepřem a drceným kmínem a brambory jimi zalijte. Misku vložte do trouby a pečte asi 60 minut do změknutí brambor a zezlátnutí povrchu.

Obchod Apetit