Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzské brambory

Popis receptu: 
Šťavnaté smetanové brambory!
Autor: Michaela Bezdíčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na menší zapékací misku: 6-8 brambor 1 větší cibule 150 g anglické slaniny (uzeného masa/dobré klobásky) 1 větší červená paprika 1 svazek jarní cibulky 4 vejce 200 ml zakysané smetany 1 dl mléka drcený pepř, sůl, kmín

Příprava jídla

Troubu zapněte na 190 stupňů a pusťte se do práce. Slaninu nakrájejte na kostičky a vhoďte ji na pánev (v případě uzeného masa přidejte trochu oleje). Cibuli nakrájejte nahrubo a přidejte ji ke slanině, která už mezitím pustila tuk, a vše orestujte dozlatova. Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky, červenou papriku omyjte a nastrouhejte ji nahrubo a jarní cibulku rovněž nakrájejte. Zapékací misku vytřete pomocí papírové utěrky tukem ze slaniny a na dno urovnejte první vrstvu brambor. Na tu rozprostřete osmaženou cibuli se slaninou, další vrstva jsou opět brambory. Následuje paprika a jarní cibulka a úplně navrch jsou zase brambory. V misce rozšlehejte vajíčka se smetanou, mlékem, solí, pepřem a drceným kmínem a brambory jimi zalijte. Misku vložte do trouby a pečte asi 60 minut do změknutí brambor a zezlátnutí povrchu.
REKLAMA

Přidat komentář