Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 239 g
Tuky 93 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno malé kuře vystačí pro jednu až dvě osoby. Na talíř ho servírujte rozpůlené, vypadá to velmi efektně, obzvlášť s nádivkou s rudými jadérky granátového jablíčka.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 180 ml
horký
česnek 2 stroužky
drcený
na nudličky nebo piniová semínka
máta hrst
lístky
petrželka hrst
vyloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
kuře 4 ks
olivový olej extra panenský 2 PL
tymián 10 snítek
čerstvý
balzamikový ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do mísy vsypte kuskus a zalijte ho horkým drůbežím vývarem. Nechte 10 minut nabobtnat a pak ho načechrejte vidličkou. Vmíchejte do něj 2/3 granátových jadérek, česnek, karamelizovanou cibulku, mandle a mátu. Osolte, opepřete a znovu promíchejte.Takto připravenou nádivkou naplňte kuřata, v místě plnění je obvažte kuchyňským provázkem, aby nádivka nevytekla; provázkem stáhněte i překřížená stehna.

2

Kuřátka potřete olejem, osolte, opepřete, poklaďte snítkami tymiánu a dejte je do pekáče prsíčky dolů. Prošlehejte zachycenou granátovou šťávu, ocet a cukr a směs nalijte na kuřátka.

3

Pečte 25 minut, pak kuřátka obraťte a dopékejte z druhé strany dalších cca 15 minut. Při podávání je posypte zbylými granátovými jadérky.

PRAKTICKÉ TIPY NAVÍC

Jarní kuřátka váží kolem 400 g. Koupíte je v supermarketech (například Interspar, Billa nebo Albert) a také v Makru. K dostání jsou i na farmářských tržištích a na www.jehnecimaso.cz.

4

Karamelizovanou cibulku prodávají v Marks & Spencer (340 g za 81,90 Kč) nebo si ji sami připravte doma. Nakrájejte na kolečka 4 cibule. V hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje, vhoďte cibuli, stáhněte oheň na mírný a asi 10–15 minut cibuli opékejte doměkka a dozlatova. Přidejte 2–3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, osolte, zvyšte plamen a míchejte ještě asi 5 minut, až cibulka zkaramelizuje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

27.12.2014 21:45

Výborná nádivka, dá se jíst i bez masa.

Apetit magazín

AD
Domácí cukrárna: Bez těchto pomocníků se neobejdete
  • Zajímavosti

Domácí cukrárna: Bez těchto pomocníků se neobejdete

Přemýšlíte, že své cukrářské umění povýšíte na úroveň přesahující pouhé pečení narozeninových dortů pro členy rodiny? Zařízení dokonalé domácí cukrárny vyžaduje o špetku více než jen vášeň pro sladké. Dejte pod svýma rukama vzniknout...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč