Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Jedno malé kuře vystačí pro jednu až dvě osoby. Na talíř ho servírujte rozpůlené, vypadá to velmi efektně, obzvlášť s nádivkou s rudými jadérky granátového jablíčka.
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
P

Ingredience

    • 100 g kuskusu
    • 180 ml horkého drůbežího vývaru
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce karamelizované cibulky (viz Praktické tipy navíc)
    • 80 g mandlí, nasekaných na nudličky, nebo piniových semínek
    • hrst mátových lístků
    • hrst hladkolisté petrželky
    • 3 granátová jablka, vyloupaná jadérka a zachycená šťáva
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 4 jarní kuřátka, omytá (viz Praktické tipy navíc)
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 10 snítek čerstvého tymiánu
    • 125 ml balzamikového octa
    • 45 g třtinového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do mísy vsypte kuskus a zalijte ho horkým drůbežím vývarem. Nechte 10 minut nabobtnat a pak ho načechrejte vidličkou. Vmíchejte do něj 2/3 granátových jadérek, česnek, karamelizovanou cibulku, mandle a mátu. Osolte, opepřete a znovu promíchejte.Takto připravenou nádivkou naplňte kuřata, v místě plnění je obvažte kuchyňským provázkem, aby nádivka nevytekla; provázkem stáhněte i překřížená stehna.

2 Kuřátka potřete olejem, osolte, opepřete, poklaďte snítkami tymiánu a dejte je do pekáče prsíčky dolů. Prošlehejte zachycenou granátovou šťávu, ocet a cukr a směs nalijte na kuřátka.

3 Pečte 25 minut, pak kuřátka obraťte a dopékejte z druhé strany dalších cca 15 minut. Při podávání je posypte zbylými granátovými jadérky.

PRAKTICKÉ TIPY NAVÍC

1 Jarní kuřátka váží kolem 400 g. Koupíte je v supermarketech (například Interspar, Billa nebo Albert) a také v Makru. K dostání jsou i na farmářských tržištích a na www.jehnecimaso.cz.

2 Karamelizovanou cibulku prodávají v Marks & Spencer (340 g za 81,90 Kč) nebo si ji sami připravte doma. Nakrájejte na kolečka 4 cibule. V hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje, vhoďte cibuli, stáhněte oheň na mírný a asi 10–15 minut cibuli opékejte doměkka a dozlatova. Přidejte 2–3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, osolte, zvyšte plamen a míchejte ještě asi 5 minut, až cibulka zkaramelizuje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Rýžová kaše s granátovým jablkem

Salát s quinoou a granátovým jablkem

VIDEO: Jak na granátové jablko

VIDEO: Jak na granátové jablko

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Granátové jablko

8x jarní kuřátko

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborná nádivka, dá se jíst i bez masa.

Přidat komentář