Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové bonbony

Kupovaná bonboniéra bývá dokladem toho, že jste nedokázali vymyslet nic nápaditějšího. Pokud však vyrobíte bonbony sami, a navíc je stylově zabalíte, dáte najevo, jak moc si obdarovaného vážíte.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 12 bonbonů
Doba přípravy: Více než hodinu
+ doba na tuhnutí
P
Cukroví

Ingredience

    • 30 g ořechů (nejlépe směs)
    • 20 g sušeného ovoce (rozinek, brusinek, nasekaných švestek, meruněk...)
    • 100 g nalámané čokolády Ledové kaštany
    • 100 g nalámané hořké čokolády
    • 3 lžíce rozpuštěné bílé polevy nebo bílé čokolády
    • 12 lískových oříšků na ozdobu

Příprava jídla

1. Sušené ovoce důkladně opláchněte horkou vodou a nechte okapat. Ořechy posekejte, nasypejte na plech a v troubě lehce opražte. Teď můžou děti rozdělit ořechy i ovoce do papírových košíčků střední velikosti. 

2. Na plotýnku postavte hlubší pánev s vodou; přiveďte ji k varu. Do pánve postavte rendlík s Ledovými kaštany a hořkou čokoládou. Jakmile se úplně rozpustí, nalijte je na ořechy s ovocem.

3. Do středu každého košíčku kápněte trochu rozpuštěné bílé polevy nebo čokolády. Až částečně zatuhne, můžou děti bonbony dozdobit lískovým oříškem. Balte, až když je čokoláda úplně ztuhlá.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové kuličky s překvapením

Čokoládový ,salám'

Naložené mozzarelly

Jogurtové sušenky

Vánočka v květináči

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Docela dobrý.
Obrazek uzivatele
vyrobila jsem na vánoce krásné bonboniéry, nad kterými srdce jen plesalo!! Díky
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.76
Obrazek uzivatele
čakala som asi viac od tohto receptu, robíme " šuhajdy " často ale musím povedať že som ešte nemala to šťastie natrfiť na skutočne dobrý recept.

Přidat komentář