Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové bonbony

Kupovaná bonboniéra bývá dokladem toho, že jste nedokázali vymyslet nic nápaditějšího. Pokud však vyrobíte bonbony sami, a navíc je stylově zabalíte, dáte najevo, jak moc si obdarovaného vážíte.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 12 bonbonů
Doba přípravy: Více než hodinu
+ doba na tuhnutí
P
Cukroví

Ingredience

    • 30 g ořechů (nejlépe směs)
    • 20 g sušeného ovoce (rozinek, brusinek, nasekaných švestek, meruněk...)
    • 100 g nalámané čokolády Ledové kaštany
    • 100 g nalámané hořké čokolády
    • 3 lžíce rozpuštěné bílé polevy nebo bílé čokolády
    • 12 lískových oříšků na ozdobu

Příprava jídla

1. Sušené ovoce důkladně opláchněte horkou vodou a nechte okapat. Ořechy posekejte, nasypejte na plech a v troubě lehce opražte. Teď můžou děti rozdělit ořechy i ovoce do papírových košíčků střední velikosti. 

2. Na plotýnku postavte hlubší pánev s vodou; přiveďte ji k varu. Do pánve postavte rendlík s Ledovými kaštany a hořkou čokoládou. Jakmile se úplně rozpustí, nalijte je na ořechy s ovocem.

3. Do středu každého košíčku kápněte trochu rozpuštěné bílé polevy nebo čokolády. Až částečně zatuhne, můžou děti bonbony dozdobit lískovým oříškem. Balte, až když je čokoláda úplně ztuhlá.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové kuličky s překvapením

Čokoládový ,salám'

Naložené mozzarelly

Jogurtové sušenky

Vánočka v květináči

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Docela dobrý.
Obrazek uzivatele
vyrobila jsem na vánoce krásné bonboniéry, nad kterými srdce jen plesalo!! Díky
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.76
Obrazek uzivatele
čakala som asi viac od tohto receptu, robíme " šuhajdy " často ale musím povedať že som ešte nemala to šťastie natrfiť na skutočne dobrý recept.

Přidat komentář