Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Dezert můžete nést na stůl přímo v zapékací nádobě nebo ho rovnou rozdělit na talířky. Doporučujeme podávat se zakysanou smetanou, výborný je i se zmrzlinou.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Americká

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 2,5 lžičky kypřicího prášku
    • 200 g másla + na vymazání
    • 110 g krupicového cukru + 150 g navíc
    • 160 ml podmáslí
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 3 granátová jablka, jadérka vyloupaná
    • 5 jablek granny smith (po vykrájení asi 750 g), oloupaných a nakrájených na měsíčky
    • 2 vanilkové lusky, vyškrábnutá dřeň
    • 25 g mandlových lupínků
    • moučkový cukr na poprášení a zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Spolu s máslem a 110 g cukru ji dejte do kuchyňského robotu a promixujte několika pulzy na drobenku. Postupně přidávejte podmáslí a vanilkový extrakt a mixujte, až se těsto spojí. Vmíchejte 1/3 granátových jadérek.

2 V míse smíchejte jablka, 150 g cukru, zbylá granátová jadérka a vanilkovou dřeň. Rozdělte do 4 máslem vymazaných zapékacích misek/pánviček o objemu 375 ml. Zakryjte připraveným těstem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 35–40 minut dozlatova. Pocukrujte a podávejte se zakysanou smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Rýžová kaše s granátovým jablkem

Salát s quinoou a granátovým jablkem

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Granátové jablko

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

REKLAMA

Přidat komentář