
Kaštanový krém s hříbky
Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!
Ingredience
- 600 ml zeleninového vývaru + případně na dolití
- 400 g jedlých kaštanů (mražených nebo vakuovaných), uvařených a oloupaných
- 3 lžíce másla
- 300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených); sušených stačí cca 100 g
- 1 stroužek česneku, nadrobno nakrájený
- 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 150 ml smetany ke šlehání + na ozdobu
- sůl a špetka drceného chilli
- 4 hvězdičky vykrojené z toustového chleba, opečené na ozdobu
Příprava jídla
1 Vývar přiveďte k varu, přihoďte kaštany a povařte je asi 30 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm dozlatova houby nakrájené na menší kousky (v případě, že použijete houby sušené, předem je namočte na 10 minut do vlažné vody, pak je nechte okapat a osušte papírovou utěrkou). Přidejte česnek, osolte, stáhněte z ohně a promíchejte s petrželkou.
2 Uvařené kaštany rozmixujte s vývarem, přilijte smetanu, znovu osolte a dochuťte špetkou chilli a ještě prohřejte. Hustotu krému upravte vývarem a/nebo smetanou podle chuti.
3 Krém rozdělte do talířů, ozdobte orestovanými houbami s petrželkou, případně kopečkem našlehané smetany a opečenými tousty ve tvaru hvězdičky.
Přidat komentář