Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Filet z lososa se šampaňskou pěnou & romanesco

Pošírovaný losos je lehká večeře, která vás nepřiková do gauče. Skvělou jemnou omáčku můžete podávat i k mořskému ďasovi, mořskému jazyku, treskám či k candátovi.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
PT15M
Francouzská

Ingredience

    • 1 menší hlávka romanesca (druh květáku)
    • 4 filety lososa bez kůže (à 150–200 g)
    • 1,5 l rybího (nebo zeleninového) vývaru
    • 2 žloutky
    • 130 ml suchého šampaňského nebo sektu
    • kopr, nasekaný (nebo hladkolistá petrželka, kerblík či jiná bylina)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Romanesco rozdělte na růžičky, vložte do vroucí osolené vody a 5 minut vařte. Odstavte a romanesco nevyndávejte.

2 V hrnci či pánvi přiveďte k varu rybí vývar, vložte filety lososa a vařte (pošírujte) je asi 3 minuty. Odstavte a nádobu zakryjte pokličkou.

3 Žloutky dejte do ohnivzdorné mísy a tu postavte na kastrol s vroucí vodou. Ručním šlehačem vyšlehejte žloutky do pěny a pomalu přilévejte 80 ml vývaru z lososa. Poté za stálého šlehání přilijte šampaňské či sekt. Nad vodní lázní šlehejte dalších 8 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

4 Růžičky romanesca nechte okapat a s filety lososa je rozdělte na předehřáté talíře. Dochuťte solí (ideálně vločkovou) a pepřem a každou porci přelijte našlehanou pěnou. Dozdobte bylinkami.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kaštanový krém s hříbky

Citrusy ve vinném želé

Smetanová bramborová kaše

REKLAMA

Přidat komentář