
Daňčí steak v jalovci a bylinkách
Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem můžete připravit i jiné maso, např. hovězí svíčkovou.
Vydání: 2012/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 steaky z daňčího hřbetu (à 150-200 g)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička kuliček jalovce, rozdrcených
- po 2 snítkách tymiánu a rozmarýnu, lístky odrhnuté
Příprava jídla
1 Steaky z daňka osolte, opepřete, posypte rozdrcenými kuličkami jalovce a lístky tymiánu a rozmarýnu. Rozpalte grilovací pánev a steaky na ní opékejte 2 minuty po každé straně. Předehřejte troubu na 120 °C.
2 Maso rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 4–6 minut dojít do předehřáté trouby. (Vždy záleží na tom, jak máte maso rádi propečené a jak velký steak jste ukrojili.)
Přidat komentář