Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citrusy ve vinném želé

Jednoduchý a lehký dezert přijde vhod zejména po sytém hlavním chodu. Je jen na vás, jaké ovoce zvolíte, zda použijete alkohol, nebo připravíte nealkoholickou verzi dezertu s ovocnými šťávami.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M

Ingredience

    • 1 růžový grep (nebo krvavý pomeranč)
    • 2 pomeranče nebo mandarinky
    • 1 bílý grep
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 4 plátky želatiny
    • 500 ml bílého dezertního vína
    • hvězdičky badyánu na ozdobení

Příprava jídla

1 Jeden neoloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, rozložte je na plech, posypte cukrem a vložte do trouby vyhřáté na 90 °C. Pečte hodinu, pak obraťte a pečte další hodinu. Poté nechte vychladnout.

2 Z ostatního ovoce ponechaného v celku okrájejte kůru včetně její hořké bílé části. Z okrájených plodů vykrájejte jednotlivé dílky čisté dužiny tak, aby na nich nezbyla žádná bílá slupka. Měsíčky čisté dužiny rozdělte do připravených skleniček. Nahoru na ně položte hvězdičku badyánu.

3 Želatinu namočte do studené vody. Víno přiveďte k varu, pak do něj vmíchejte vymačkanou želatinu, odstavte a dobře promíchejte.

4 Směsí zalijte ovoce ve skleničkách a ty vložte na několik hodin do lednice ztuhnout (myslete na to, že si v lednici musíte nechat na skleničky místo!). Před podáváním ozdobte kolečkem křupavého pomeranče.

NĚCO NAVÍC
Želé můžete připravit i z bílého či růžového sektu nebo červeného vína. V takovém případě doporučujeme přimíchat trochu cukru. Nealkoholickou verzi připravte z ovocné šťávy nebo čaje. Taktéž můžete použít i jiné druhy ovoce – výborné jsou jahody, maliny, hroznové víno, broskve, granátové jablko, liči…

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kaštanový krém s hříbky

Filet z lososa se šampaňskou pěnou & romanesco

Smetanová bramborová kaše

Božíhodová hostina pro celou rodinu

REKLAMA

Přidat komentář