
Florentinky
Tohle křupavé cukroví z oříšků a medu trochu připomíná marokánky. Pokud toužíte, aby jedna florentinka vypadala jako druhá, pečte je v silikonových formičkách na muffiny, jako jsme to udělali my.
Ingredience
- 150 g smetany ke šlehání (40%)
- 40 g másla
- 75 g krupicového cukru
- 50 g medu
- 25 g glukózy, viz Něco navíc (nebo použijte zlatý sirup - golden syrup - prodává Marks & Spencer, Tesco, Candy-store.cz)
- 100 g mandlí (plátky nebo nudličky)
- 50 g pistácií, nasekaných nahrubo
- 50 g kandované pomerančové kůry, nakrájené nahrubo
- 50 g kandovaných třešní, nakrájených nahrubo
- čokoládová poleva (nemusí být)
Příprava jídla
1 V kastrůlku zahřejte smetanu, máslo, cukr, med a glukózu (nebo zlatý sirup) a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a vsypte oříšky a ovoce. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
2 Troubu předehřejte na 210 °C. Ze směsi tvarujte menší kuličky a skládejte je v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem nebo je dejte do formiček. Pečte 6–8 minut dozlatova (hlídejte, aby se florentinky nespálily). Nechte vychladnout. Z jedné strany je můžete namočit do čokoládové polevy a nechat zaschnout, chcete-li.
Něco navíc
Glukózový sirup prodávají obchody s potřebami pro cukráře (např. www.fialapraha.cz).
Přidat komentář