Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové tiramisu s pistáciemi

Světoznámý italský dezert nemusí být jen s kávou a kakaem. Naše výtvarná ředitelka Pavla pasovala tenhle pohár na svého favorita mezi dezerty. Nadchlo ji, jak celé dílo završují křupavé sušenky.

Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT30M
Příprava 0:30
Pohár Italská

Ingredience

    • 125 g čerstvých nebo mražených malin
    • 80 g krupicového cukru
    • 18–24 italských dlouhých piškotů
    • 50 ml amaretta
    • 3 čerstvá vejce
    • 250 g mascarpone
    • 2 lžíce nesolených pistáciových oříšků
    • 4–8 čokoládových sušenek (např. Koka značky Opavia), rozdrcených

Příprava jídla

1 Maliny lehce rozmačkejte s 30 g cukru. Piškoty nakrájejte na kousky a rozdělte na dno skleniček. Pokapejte amarettem, nechte chvilku odpočinout a pak lehce upěchujte. Na to dejte vrstvu malin.

2 Žloutky utřete s 25 g cukru do pěny a pak prošlehejte s mascarpone. Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj 25 g cukru. Vařečkou ho zlehka vmíchejte do mascarpone.

3 Dejte krém do sklenek a nechte aspoň 2 hodiny chladit. Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi a sušenkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sklenička šunka, okurka & sýr

Sklenička cuketky, cizrna & parmazánový krém

Sklenička mozzarella, pesto & sušená rajčata

Sklenička feta, olivy & bylinky

Krevety s omáčkou

Sklenička ananas & med

Mini crème brûlée

REKLAMA

Přidat komentář