Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Sladkoslaná pečínka

Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Pečení 3:00
Maso Americká

Ingredience

    • 2,5 kg vepřové plece, nejlépe s kůží
    • 2 lžíce kremžské hořčice
    • 1 cibule, oloupaná a rozčtvrcená
    • neoloupané stroužky z 1 palice česneku
    • 8 snítek tymiánu
    • 250 ml javorového sirupu
    • 125 ml jablečného octa
    • 45 g třtinového cukru
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plec osolte a opepřete, zevnitř potřete hořčicí a zahněte do válečku, aby kůže byla nahoře. Převažte provázkem a kůží dolů dejte do pekáče. Přidejte cibuli, česnek a tymián, vlijte javorový sirup a jablečný ocet a vsypte třtinový cukr. Přiklopte a pečte 2 hodiny.

2 Pak maso otočte kůží nahoru a pečte ještě další hodinu doměkka. Podávejte s oblíbenou přílohou, výborné jsou například šťouchané brambory.

NĚCO NAVÍC
Vepřovou plec s kůží koupíte např. na www.jehnecimaso.cz.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

Ořechový dort s javorovým sirupem

Mandlový koláč s jablky a javorovým sirupem

Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku

Pomalu pečené maso: vepřové

REKLAMA

Přidat komentář