Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu

Suroviny

krůtí stehna 2 ks
šalotka 16 ks
česnek 2
rajčata 1
krájená, lze nahradit sušenými
vývar kuřecí 250 ml
bobkový list 3 ks
tymián
sůl
pepř
olivový olej
Maso osolíme a opepříme. Na pánvi, kterou je možné použít v troubě, rozpálíme olej a stehna ze všech stran dozlatova opečeme. Maso odložíme a ve výpeku asi 10 minut restujeme šalotky (nebo normální cibulky nakrájené na čtvrtky). Minutu před koncem vložíme plátky česneku a necháme ho rozvonět. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, krájená rajčata, osolíme a opepříme. Do tohoto základu vrátíme stehna, poklademe je čerstvým tymiánem (pokud nemáme, použijeme sušený) a hodinu pečeme přikryté při 220C. Potom odstraníme pokličku, troubu stáhneme na 180C a pečeme další hodinu. Podáváme s bramborovou kaší.

Obchod Apetit