Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 40 piškotů
Doba přípravy: Více než hodinu
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 50 g krupicového cukru
    • 80 g hladké mouky
    • 20 g vanilkového pudinkového prášku
    • 4 bílky
    • 1 rozšlehaný žloutek

    Na náplň:

    • 300 ml odtučněného mléka
    • 60 g krupicového cukru
    • 1 balíček vanilkového pudinku
    • 1 lžíci instantní kávy
    • 100 g Flory Light nebo Ramy Linie

    Na mléčnou hmotu:

    • 100 g sušeného odtučněného mléka
    • 200 g moučkového cukru
    • 4 lžíce vody
    • 10 g Flory Light nebo Ramy Linie

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ke žloutku přidejte asi třetinu mouky a rozmíchejte. V druhé nádobě vyšlehejte bílky s cukrem na sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte zbytek mouky s pudinkovým práškem.

2. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou na něj stříkejte piškotky. Pečte zhruba čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak sejměte pečicí papír.

3. Zatímco piškotky chladnou, připravte náplň a mléčnou hmotu. Začněte náplní: Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Za stálého míchání ho nechte zchladnout; pak směs rozšlehejte elektrickým robotem, přidejte Floru nebo Ramu a ještě krátce vyšlehejte na hladký krém. Mléčnou hmotu vyrobíte smícháním a zpracováním sušeného mléka, cukru, vody a tuku; výsledek by měl být tuhý a nelepivý. (Pokud se přichytává k podložce, podsypávejte hmotu moučkovým cukrem.)

4. Polovinu piškotků vydlabejte, naplňte pudinkovým krémem a slepujte s nevydlabanými piškoty. Hotové cukroví uložte do chladničky a mezitím rozválejte mléčnou hmotu na plát silný zhruba dva milimetry. Ten pak rozkrájejte na čtverečky, do každého zabalte slepený piškot a ,zakulaťte‘. Hotové plněné piškotky skládejte do papírových košíčků. Uchovejte v chladu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlové jednohubky

Plněné košíčky

Kokosové kytičky

Kuličky s kandovaným ovocem

Oříškové makronky

Ořechové rohlíčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Cukroví je výborné, ale do bílé hmoty v žádném případě nedávejte Floru ligt, je příliš tekutá a nikdy se z ní nepodaří vytvořit "tuhou" hmotu. Druhý pokus (první s Florou skončil v koši) s máslem byl mnohem lepší. Do krému jsem taky pro jistotu zašlehala Heru, linie nelinie.
Obrazek uzivatele
Plně souhlasím, to se může rovnou přidat do hmoty voda a výsledek je ten samý. S to Florou je to dost "úlet"!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.89
Obrazek uzivatele
špatně se zabaluje piškot do marcipánu a je velice těžké udělat to tak aby to vypadalo pěkně a navíc nechutnalo!

Přidat komentář