Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

brambory 1 kg
žampiony 0.5 kg
mascarpone 250 g
sýr 100 g
parmazán, mozzarella nebo eidam, záleží na vás
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka v osolené vodě. Necháme vychladit. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na másle dozlatova, osolíme je a opepříme a také necháme vychladit. Brambory nakrájíme na zhruba 1 - 1,5 cm tlusté plátky a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Do větší mísy nastrouháme sýr na jemném struhadle, přidáme žampiony, mascarpone, sůl a pepř a vše rukama pořádně promícháme. Z vytvořené hmoty tvoříme šištičky ve velikosti brambor a pokládáme je na jednotlivé plátky brambor. Pečeme při 200 stupních dozlatova. Tip: Pokud chcete mít brambory ještě lepší, než je zapečete s náplní, pečte je nejprve dozlatova samotné a až poté na ně dejte náplň a znovu dozlatova zapečte. Pokud se Vám recept líbí, navštivte prosím mé facebookové stránky se recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Obchod Apetit