Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Popis receptu: 
Jednoduché a chutné vegetariánské jídlo. Když brambory uvaříte a žampiony opečete den dopředu, druhý den máte večeři hotovou za 10 minut přípravy a jídlo se samo dodělá v troubě.
Autor: Tereza Rejzlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 kg brambor, 0,5 kg žampionů, 250 g mascarpone, 100 g tvrdého sýra (parmazán, mozzarella nebo eidam, záleží na vás), sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce másla

Příprava jídla

Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka v osolené vodě. Necháme vychladit. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na másle dozlatova, osolíme je a opepříme a také necháme vychladit. Brambory nakrájíme na zhruba 1 - 1,5 cm tlusté plátky a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Do větší mísy nastrouháme sýr na jemném struhadle, přidáme žampiony, mascarpone, sůl a pepř a vše rukama pořádně promícháme. Z vytvořené hmoty tvoříme šištičky ve velikosti brambor a pokládáme je na jednotlivé plátky brambor. Pečeme při 200 stupních dozlatova. Tip: Pokud chcete mít brambory ještě lepší, než je zapečete s náplní, pečte je nejprve dozlatova samotné a až poté na ně dejte náplň a znovu dozlatova zapečte. Pokud se Vám recept líbí, navštivte prosím mé facebookové stránky se recepty s názvem "Benátecká gurmánka".
REKLAMA

Přidat komentář