Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (22)
Do hodiny

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1.25
cukr 0.5
dýňové pyré 0.5
máslo 100 g
změklé
skořicový cukr 1 bal
jedlá soda 2
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
vejce 1 ks
velké
Vejce vyšleháme s cukrem i skořicovým cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a opět šleháme. Když je směs hladká, přidáme dýňové pyré a promícháme. Nakonec vsypeme hrnek a čtvrt hladké mouky, jedlou sodu a kypřící prášek a ve vymícháme v hustší, lepivé těsto. Formy na muffiny vyložíme košíčky, které plníme do 2/3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, kontrolujeme vpichem špejle, dokud nevyjde čistá. Muffiny lze ozdobit krémem, který jsem připravila z jednoho balení sýru lučina, 3 lžic moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce mléka. Poté je můžete posypat například semínky máčenými v čokoládě. Tip: Dýňové pyré připravíte tak, že dýni hokaido zbavíte semínek, nakrájíte ji na stejně velké kousky, uvaříte ve vodě doměkka, poté vše scedíte a dýni rozmixujete. Pokud se Vám recept líbí, navštivte moje facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Obchod Apetit