Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřová krkovička s cuketou na smetaně

Popis receptu: 
Jídlo které uspokojí jak ženu, tak muže, protože obsahuje vepřovou flákotu a zároveň zeleninovou přílohu.
Autor: Tereza Rejzlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 plátky krkovičky (váhy kolem 200 g), 1 větší nebo 2 menší cukety (celkem asi 0,5 kg), 100 ml smetany ke šlehání, 100 ml zakysané smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva, 1 hrst nasekané petrželky, 3 lžíce olivového oleje, hladká mouka podle potřeby

Příprava jídla

Plátky krkovičky lehce naklepeme kloubky ruky, z obou stran je osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepeme. Cuketu nakrájíme - pokud máme velkou cuketu, tak na kousku, mladou malou cuketu stačí na kolečka. Nakrájenou cuketu opékáme na lžíci olivového oleje dozlatova. Krkovičku vložíme do jiné pánve, ve které jsme rozehřáli zbylý olej a z každé strany ji opékáme asi 5 minut (pokud chceme aby uvnitř zůstala růžová, pokud ne, dobu opékání zdvojnásobte), poté ji odložíme na talíř nebo prkénko aby "odpočívala" a šťáva se v mase rovnoměrně rozvrstvila. Cuketu zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme, krátce povaříme, vhodíme hrst nasekané petrželky a podáváme společně s plátky krkovičky. Pokud se Vám recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".
REKLAMA

Přidat komentář