Vepřová roláda se švestkovou omáčkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřová roláda se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

vepřová plec 1 kg
švestky 400 g
sušené
švestková povidla 300 g
víno červené 0.5 l
suché
vývar 0.5 l
slanina 300 g
na plátky
cibule 3 ks
sůl
pepř
skořice 1
citron 0.5 ks
mouka pšeničná hladká 4 PL
sádlo 4 PL
nebo olej
Sušené švestky namočíme alespoň na hodinu co červeného vína. Vepřové plecko rozkrojíme jako knihu, rozklepeme, osolíme a opepříme, potřeme povidly, poklademe plátky slaniny, na ně položíme sušené švestky a vše zavineme do rolády, kterou zpevníme provázkem. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a roládu na něm opečeme dohněda ze všech stran. Roládu vyndáme a do stejného hrnce vhodíme 3 cibule pokrájené nahrubo, které opečeme dosklovita. Cibuli zaprášíme hladkou moukou a asi 2 minuty opékáme, poté ji zalijeme červeným vínem. Do hrnce vrátíme roládu, přisypeme zbylé sušené švestky, zbylá povidla, přidáme tyčinku skořice a vše dolijeme vývarem tak, aby byla roláda alespoň do poloviny ponořena. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 2 hodiny. Občas kontrolujeme - roládu obrátíme, případně podlijeme vývarem. Když je roláda měkká, vyjeme ji z hrnce a veškerou máčku propasírujeme přes cedník, získáme krásně krémovou a hladkou omáčku. Omáčku osolíme podle chuti a přidáme šťávu z 1 poloviny citronu. Roládu zbavíme provázku a nakrájíme. Na talíř nalijeme omáčku a na ni položíme roládu. Podáváme se šťouchanými nebo s pečenými bramborami. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s dalšími recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Obchod Apetit