
Uživatelský
recept
recept
Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami
Popis receptu:
Bezmasé jídlo, u kterého vám však maso vůbec nebude chybět, protože hlíva ústřičná je v této úpravě prostě výborná.
Autor: Tereza Rejzlová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
500 g hlívy ústřičné,
500 g nových brambor,
2 lžíce sádla,
100 ml smetany ke šlehání,
1 cibule,
1 lžička sladké papriky,
1 lžička drceného kmínu,
1 lžička cukru,
sůl,
čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Brambory umyjeme, uvaříme doměkka a necháme vystydnout. Cibuli nakrájíme na měsíčky a zvolna ji opékáme dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidáme lžičku cukru, sladké papriky a kmínu. Hlívu omyjeme, odkrojíme asi 1 cm konce. Malé hlívy necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a přidáme do pánve k cibuli. Opékáme asi 5 minut, poté osolíme, opepříme, podlijeme smetanou a asi 10 minut dusíme. Brambory rozkrojíme na poloviny a opékáme na líci sádla z obou stran do zlatova - během opékání je osolíme a opepříme. Podáváme společně s hlívou na smetaně. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.
Přidat komentář