Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Popis receptu: 
Bezmasé jídlo, u kterého vám však maso vůbec nebude chybět, protože hlíva ústřičná je v této úpravě prostě výborná.
Autor: Tereza Rejzlová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    500 g hlívy ústřičné, 500 g nových brambor, 2 lžíce sádla, 100 ml smetany ke šlehání, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička cukru, sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Brambory umyjeme, uvaříme doměkka a necháme vystydnout. Cibuli nakrájíme na měsíčky a zvolna ji opékáme dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidáme lžičku cukru, sladké papriky a kmínu. Hlívu omyjeme, odkrojíme asi 1 cm konce. Malé hlívy necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a přidáme do pánve k cibuli. Opékáme asi 5 minut, poté osolíme, opepříme, podlijeme smetanou a asi 10 minut dusíme. Brambory rozkrojíme na poloviny a opékáme na líci sádla z obou stran do zlatova - během opékání je osolíme a opepříme. Podáváme společně s hlívou na smetaně. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.
REKLAMA

Přidat komentář