Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut

Suroviny

hlíva 500 g
brambory 500 g
nové
sádlo 2 PL
smetana ke šlehání 100 ml
cibule 1 ks
paprika sladká 1 PL
mletá
kmín 1 PL
drcený
cukr 1 PL
sůl
pepř
Brambory umyjeme, uvaříme doměkka a necháme vystydnout. Cibuli nakrájíme na měsíčky a zvolna ji opékáme dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidáme lžičku cukru, sladké papriky a kmínu. Hlívu omyjeme, odkrojíme asi 1 cm konce. Malé hlívy necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a přidáme do pánve k cibuli. Opékáme asi 5 minut, poté osolíme, opepříme, podlijeme smetanou a asi 10 minut dusíme. Brambory rozkrojíme na poloviny a opékáme na líci sádla z obou stran do zlatova - během opékání je osolíme a opepříme. Podáváme společně s hlívou na smetaně. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.

Obchod Apetit