
Uživatelský
recept
recept
Jablečný koláč s drobenkou z ovesných vloček
Popis receptu:
Díky šťávě vypečené z jablek je koláč krásně vláčný a jako kontrast ovesná drobenka na povrchu krásně křupe.
Autor: Tereza Rejzlová
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
0,5 kg jogurtu,
0,5 kg polohrubé mouky,
0,25 ml oleje,
0,25 g cukru krupice,
2 vejce,
špetka soli,
0,5 balení prášku do pečiva,
5 větších jablek,
1 balení skořicového cukru,
máslo na vymazání formy. Na drobenku:
50 g ovesných vloček,
50 g cukru,
30 g másla
Příprava jídla
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na 0,5 cm měsíčky a hodíme do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povaříme. Poté je dáme v cedníku uchladit. Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšleháme v hladké těsto. Těsto přelijeme do máslem vymazané dortové formy, poklademe měsíčky jablek - hezky úhledně dokola:) Troubu předehřejeme na 170 stupňů. jablka posypeme skořicovým cukrem a připravíme drobenku. Ovesné vločky rozmixujeme, promícháme s cukrem a máslem a rozdrobíme rovnoměrně po povrchu koláče. Pečeme 30 - 40 minut - kontrolujeme vpichem špejle, když špejle vyjde čistá, koláč je hotový. Vychladíme a podáváme. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.
Přidat komentář