Jablečný koláč s drobenkou z ovesných vloček

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jablečný koláč s drobenkou z ovesných vloček

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Do hodiny

Suroviny

jogurt 0.5 kg
mouka pšeničná polohrubá 0.5 kg
krupicový cukr 0.25 g
vejce 2 ks
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
jablka 5 ks
větší kusy
skořicový cukr 1 ks
máslo
na vymazání formy
ovesné vločky 50 g
cukr 50 g
máslo 30 g
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na 0,5 cm měsíčky a hodíme do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povaříme. Poté je dáme v cedníku uchladit. Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšleháme v hladké těsto. Těsto přelijeme do máslem vymazané dortové formy, poklademe měsíčky jablek - hezky úhledně dokola:) Troubu předehřejeme na 170 stupňů. jablka posypeme skořicovým cukrem a připravíme drobenku. Ovesné vločky rozmixujeme, promícháme s cukrem a máslem a rozdrobíme rovnoměrně po povrchu koláče. Pečeme 30 - 40 minut - kontrolujeme vpichem špejle, když špejle vyjde čistá, koláč je hotový. Vychladíme a podáváme. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.

Obchod Apetit