Suroviny
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na 0,5 cm měsíčky a hodíme do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povaříme.
Poté je dáme v cedníku uchladit.
Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšleháme v hladké těsto.
Těsto přelijeme do máslem vymazané dortové formy, poklademe měsíčky jablek - hezky úhledně dokola:)
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. jablka posypeme skořicovým cukrem a připravíme drobenku.
Ovesné vločky rozmixujeme, promícháme s cukrem a máslem a rozdrobíme rovnoměrně po povrchu koláče.
Pečeme 30 - 40 minut - kontrolujeme vpichem špejle, když špejle vyjde čistá, koláč je hotový.
Vychladíme a podáváme.
Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com