Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablečný koláč s drobenkou z ovesných vloček

Popis receptu: 
Díky šťávě vypečené z jablek je koláč krásně vláčný a jako kontrast ovesná drobenka na povrchu krásně křupe.
Autor: Tereza Rejzlová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    0,5 kg jogurtu, 0,5 kg polohrubé mouky, 0,25 ml oleje, 0,25 g cukru krupice, 2 vejce, špetka soli, 0,5 balení prášku do pečiva, 5 větších jablek, 1 balení skořicového cukru, máslo na vymazání formy. Na drobenku: 50 g ovesných vloček, 50 g cukru, 30 g másla

Příprava jídla

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na 0,5 cm měsíčky a hodíme do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povaříme. Poté je dáme v cedníku uchladit. Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšleháme v hladké těsto. Těsto přelijeme do máslem vymazané dortové formy, poklademe měsíčky jablek - hezky úhledně dokola:) Troubu předehřejeme na 170 stupňů. jablka posypeme skořicovým cukrem a připravíme drobenku. Ovesné vločky rozmixujeme, promícháme s cukrem a máslem a rozdrobíme rovnoměrně po povrchu koláče. Pečeme 30 - 40 minut - kontrolujeme vpichem špejle, když špejle vyjde čistá, koláč je hotový. Vychladíme a podáváme. Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.
REKLAMA

Přidat komentář