Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Skořicoví šneci

Popis receptu: 
podle Kuchařky ze Svatojáno, odzkoušeno a ochutnáno od Dity Studecké
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    na kunové těsto: půl kila polohrubé mouky 35g čerstvých kvasnic lžička cukru 150ml mléka 2 vejce - nahradit 2 lžícemi škrobu 100g rozpuštěného másla špetka soli rozpuštěné máslo na potření - množství záleží na nás třtinový cukr se skořicí lze přidat i hrozinky

Příprava jídla

Z půl kila polohrubé mouky, 35 g čerstvých kvasnic, lžičky cukru, 150 ml mléka, 2 celých vajec, 100 g rozpuštěného másla a špetky soli zpracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto a dáme na hodinu do tepla pod utěrku vykynout. Vykyn...uté těsto na vále krátce prohněteme a rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem a skořicí, pokapeme máslem, smotáme pevně do závinu a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky, které namočíme spodní stranou do mouky a klademe vedle sebe na vymaštěný plech. Necháme 15 minut kynout a pečeme na 160 stupňů 20 - 30 minut, nesmí zhnědnout, musí zůstat světlé! Po vytažení z trouby okamžitě vyklopíme na tác, jíme nejraději tentýž den.
REKLAMA

Přidat komentář