Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cibulačka s Cantalem

Autor: Martin Svoboda
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 6 cibulí
    • 3 stroužky česneku
    • 100 g másla
    • 300 g sýr Cantal
    • 500 g chleba (tmavý žitný, bez tmavé kůrky)
    • sůl, pepř
    • 1 l vody nebo zeleninového, hovězího či kuřecího vývaru
    • 1 sklenice suchého bílého vína

Příprava jídla

Příprava složek

  • Oloupeme a na jemno nakrájíme cibuli.
  • Oloupeme a rozdrtíme stroužky česneku.
  • Nakrájíme chleba na plátky a tvrdý starý sýr nastrouháme nebo měkký nakrájíme na tenké plátky.


Příprava

  • V kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme cibuli a česnek.
  • Když zesklovatí, osolíme, můžeme lehce zaprášit a dobře promíchat, zalijeme vínem a vodou nebo vývarem.
  • Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  • Do polévkové mísy položíme vrstvu chleba, pokryjeme sýrem, opepříme několika otáčkami mlýnku a postup opakujeme, dokud není mísa plná.
  • Zalijte obsahem kastrolu a dáme do troubu s grilem zapéci asi na 10-15 minut.
  • Lžíce by měla v polévce stát.
REKLAMA

Přidat komentář