Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

cibule 6 ks
česnek 3
máslo 100 g
sýr 300 g
Cantal
chleba 500 g
tmavý žitný, bez tmavé kůrky
sůl
pepř
vývar 1 l
kuřecí, hovězí, lze nahradit vodou
víno bílé 1
suché

Příprava složek

  • Oloupeme a na jemno nakrájíme cibuli.
  • Oloupeme a rozdrtíme stroužky česneku.
  • Nakrájíme chleba na plátky a tvrdý starý sýr nastrouháme nebo měkký nakrájíme na tenké plátky.


Příprava

  • V kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme cibuli a česnek.
  • Když zesklovatí, osolíme, můžeme lehce zaprášit a dobře promíchat, zalijeme vínem a vodou nebo vývarem.
  • Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  • Do polévkové mísy položíme vrstvu chleba, pokryjeme sýrem, opepříme několika otáčkami mlýnku a postup opakujeme, dokud není mísa plná.
  • Zalijte obsahem kastrolu a dáme do troubu s grilem zapéci asi na 10-15 minut.
  • Lžíce by měla v polévce stát.

Obchod Apetit