Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Večeře v italském stylu. Omáčka z trouby vám zachutná.

    Vydání: 2013/2
    Autor:
    Hodnocení:
    26 (hlasů)
    Počet porcí: pro 4 osoby
    Doba přípravy: Do 30 minut
    Pečení: 20 minut
    PT20M
    Příprava 0:20
    Těstoviny Italská

    Ingredience

      • 4 lžíce panenského olivového oleje
      • 2 stroužky česneku, na plátky
      • 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na plátky
      • 400g konzerva krájených rajčat
      • hrst zelených oliv, rozpůlených
      • 160g konzerva tuňáka v oleji
      • mořská sůl
      • 240 g kulatých rajčátek na větvičce
      • 400 g špaget
      • rukola k podávání

    Příprava jídla

    1 Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zpěňte česnek a chilli. Přidejte krájená rajčata z konzervy a olivy a vařte 20 minut do zhoustnutí. Pět minut před dokončením vmíchejte tuňáka a osolte.

    2 Do pekáčku rozložte čerstvá rajčátka, pokapejte je lžící oleje a pečte 10–15 minut, až popraskají.

    3 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Promíchejte s omáčkou z pánve, polovinou pokrájené rukoly a nakonec ozdobte zbývající rukolou a rozpečenými rajčátky.

    Nahlásit chybu v receptu

    Ochutnejte také

    Rýžový salát s tuňákem

    Janssonovo pokušení

    Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

    Sendviče se sardinkami

    Rybičky z konzervy

    REKLAMA

    Přidat komentář