Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový salát s tuňákem

Tuňák je taková rybí šunka – univerzální surovina, která se hodí do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát je toho příkladem – funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik či oběd do práce.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát Středomořská

Ingredience

    • 200 g dlouhozrnné rýže parboiled
    • 1 červená cibule, nakrájená na čtvrtky a pak na plátky
    • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 1–2 puky salátu little gem, pokrájené
    • 240 g tuňáka v oleji (celý steak), okapaného a rozděleného na sousta
    • hrst oliv kalamata nebo jiných pěkných hnědých
    • 1 lžíce kaparů
    • hrst bazalkových lístků
    • 6–8 červených malých rajčátek na větvičce, nakrájených na měsíčky
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 vejce, vařená natvrdo, nakrájená na měsíčky
    • dílky citronu na ozdobení

Příprava jídla

1 Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, řapíkatý celer, salát little gem, kousky tuňáka, olivy, kapary, bazalku a rajčátka. Majonézu promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou a přimíchejte do salátu. Osolte a opepřete.

2 Podávejte ozdobené vařenými vejci a dílky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Sendviče se sardinkami

Janssonovo pokušení

Rybičky z konzervy

28x vejce natvrdo

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář