
Rýžový salát s tuňákem
Tuňák je taková rybí šunka – univerzální surovina, která se hodí do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát je toho příkladem – funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik či oběd do práce.
Vydání: 2013/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: pro 4 osoby
Ingredience
- 200 g dlouhozrnné rýže parboiled
- 1 červená cibule, nakrájená na čtvrtky a pak na plátky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
- 1–2 puky salátu little gem, pokrájené
- 240 g tuňáka v oleji (celý steak), okapaného a rozděleného na sousta
- hrst oliv kalamata nebo jiných pěkných hnědých
- 1 lžíce kaparů
- hrst bazalkových lístků
- 6–8 červených malých rajčátek na větvičce, nakrájených na měsíčky
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 vejce, vařená natvrdo, nakrájená na měsíčky
- dílky citronu na ozdobení
Příprava jídla
1 Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, řapíkatý celer, salát little gem, kousky tuňáka, olivy, kapary, bazalku a rajčátka. Majonézu promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou a přimíchejte do salátu. Osolte a opepřete.
2 Podávejte ozdobené vařenými vejci a dílky citronu.
Přidat komentář