
Sendviče se sardinkami
Chleba se sardinkami je spolu s chlebem se sardinkovou pomazánkou oblíbeným rychlým jídlem. V kombinaci s krémovým avokádem a svěžími rajčaty se chuť rybiček báječně rozvine.
Vydání: 2013/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: pro 4 osoby
Ingredience
- 8 plátků celozrnného chleba
- 1 zralé avokádo
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 2 konzervy sardinek v oleji
- mořská sůl
- 2 zralá rajčata, nakrájená na kostky
- 2 jarní cibulky, bílá část nakrájená podélně na nudličky
Příprava jídla
1 Chleba opečte v toustovači. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a rozkrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou a česnekem. Osolte.
2 Na polovinu plátků chleba navršte avokádovou směs, poklaďte rajčaty, na to dejte okapané sardinky a posypte je cibulkou.
3 Přiklopte druhou půlkou chlebů a šikmo rozpulte.
Přidat komentář