Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicové vločky

Kdo říká, že koblihy musejí mít jen oblé tvary? Vykrájet z nich můžete třeba i romantické vločky.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 10 vloček
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 1,5 hodinySmažení: 20 minut
PT25M
Příprava 0:25

Ingredience

    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 125 ml vlažného mléka
    • 50 g krupicového cukru + na obalení
    • 50 g másla, rozehřátého
    • 340 g hladké mouky + trochu navíc
    • 2 vejce
    • 1 lžička mleté skořice
    • olej na smažení

Příprava jídla

1 Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru smíchejte v míse a nechte 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce, skořici a zbývající cukr. Vařečkou vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. Vložte ho do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a dejte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem; trvá to asi 45 minut.

2 Pak těsto na mírně pomoučněném válu 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Potom ho rozválejte na centimetr tlustou placku. Vykrájejte z ní 10 koleček o průměru 8 cm. Ostrým nožíkem udělejte 6 řezů od okraje do středu kol tak, aby prostředek držel pohromadě. Tvary naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

3 Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Koblihy smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Ještě teplé obalte v cukru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vídeňské masopustní koblihy

Polévané donuty bez kynutí

Koblihy s ricottovou náplní

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Koblihy a spol.

REKLAMA

Přidat komentář