Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koblihy s ricottovou náplní

Ricottová náplň přibližuje koblihy k tvarohovým buchtám. Vyzkoušejte ji, nás dostala na první ochutnání!

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 12 koblih
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí: 1,5 hodinySmaženi: 20 minut
PT45M
Příprava 0:45
Česká

Ingredience

    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 125 ml vlažného mléka
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 50 g másla, rozehřátého
    • 340 g hladké mouky + trocha na vál
    • 2 vejce
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na poprášení


    NA NÁPLŇ

    • 250 g ricotty
    • 1 zarovnaná lžička najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 80 g rozinek sultánek, propláchnutých horkou vodou

Příprava jídla

1 Přísady na náplň smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.

2 Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem; trvá to asi 45 minut.

3 Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně (nepřehánějte to!), zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

4 Rozehřejte větší množství oleje na 170 °C. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a hojně poprašte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vídeňské masopustní koblihy

Skořicové vločky

Polévané donuty bez kynutí

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Koblihy a spol.

REKLAMA

Přidat komentář