
Opékaná ryba se salsou
Mexická chuť
Vydání: 2004/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky ryby bez kůstek, ale s kůží mouku na poprášení
- 2 lžíce olivového oleje a 25 g másla na osmažení ryby
- 200 g odkapané sterilované červené řepy nebo stejné množství řepy vařené, nakrájené na drobné kostičky
- 8 jarních cibulek, najemno nasekaných
- 1 najemno nakrájenou feferonku bez semínek
- 2 lžíce čerstvé máty
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Na salsu:
Příprava jídla
1. Na salsu (studená omáčka z drobně nakrájené zeleniny) smíchejte v míse červenou řepu, cibulky, feferonku, nasekanou mátu, citronovou šťávu a olej. Podle chuti osolte a opepřete. Na salsu se hodí různá zelenina, ale vždycky má být nakrájená co nejdrobněji.
2. Plátek ryby poprašte moukou a z každé strany jej 3–4 minuty opékejte na směsi oleje a másla. Podávejte se salsou.
2. Plátek ryby poprašte moukou a z každé strany jej 3–4 minuty opékejte na směsi oleje a másla. Podávejte se salsou.
Přidat komentář