Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablka v zupanu

Popis receptu: 
Recept s jehož pomocí se zbavíte zbylých jablek ze zimy. Pokud budou trochu seschlá, vůbec nevadí. V tomto receptu na smažená jablka se to ztratí.
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 lžička skořice 2 ks jablek 2 lžíce citronové šťávy NA TĚSTO 125 g hladké mouky 1 lžíce cukru 1 ks vejce 60 ml mléka a podle potreby dolevat ( aby bylo testicko ridke) Pul sacku prasku do peciva 1 špetka soli 1 lžička oleje

Příprava jídla

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej, mozne pridat i trochu piva.. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet. Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova. Smažená jablka nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.
REKLAMA

Přidat komentář