
Uživatelský
recept
recept
Gulášová polévka
Popis receptu:
Z předního hovězího
Autor: Alžběta Slezáková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
300g přední hovězí (hrudí nebo krk)
1 lžíce sádla
1 cibule
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
2 lžíce mleté sladké papriky
1,2l hovězího vývaru
1/4 lžičky pálivé papriky
1 lžička sušené majoránky
2 brambory
Příprava jídla
Maso nakrájíme na kostičky osolíme a opepříme. Na sádle opečeme cibuli asi 6 minut dozlatova.dozlatova. Přidáme kmín a maso a opékáme 10-15 minut než se odpaří všechna šťáva. Po dalších 2 minutách zaprášíme moukou. Orestujeme jí až zpění a zrůžoví. Přidáme česnek, sladkou i pálivou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu poté plamen stáhneme a necháme táhnout po 10 minutách varu přidáme majoránku a brambory a vaříme 15-20 minut doměkka.
Přidat komentář