Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Řecké masové kuličky s dipem z fety

Popis receptu: 
.
Autor: Alžběta Slezáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    plátek toustového chleba 50ml mléka 1 lžíce olivového oleje 350g mletého hovězího masa 2 lžíce strouhaného parmezánu hrst nasekané petrželky 1 lžíce nasekané máty nasekané snítky oregana a stroužek česneku, drcené 1 vejce šťáva z citronu FETA DIP 150g řeckého jogurtu 50ml mléka 50g sýra feta nasekané čerstvé oregánů

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 220°C. V misce pokropíme toustový chléb mlékem. Do další mísy dáme olivový olej a mleté maso, osolíme a opepříme.Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a rozdrobíme ho do masové směsi. Přimícháme sýr, petrželku, mátu, oregano, česnek a vejce. Ze směsi uděláme kuličky a narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě 15-20 minut pak pokropíme citronovou šťávou. V robotu rozmixujeme přísady na dip.
REKLAMA

Přidat komentář