Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s bramborami a sušenými rajčaty

„Těstoviny u nás milujeme na všechny způsoby, ale takhle nám chutnají nejvíc,“ napsala nám Barbora Hynková z Turnova. Ze všech došlých receptů na těstoviny nás zaujal právě ten její.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 malá sklenka sušených rajčat v oleji
    • 4 brambory, nakrájené na kostky
    • 3 bobkové listy
    • balzamikový ocet (podle chuti)
    • 250 ml zeleninového vývaru
    • 400 g drobných těstovin (farfalle, fusilli, penne)
    • sůl
    • sýr pecorino nebo parmazán na posypání

Příprava jídla

1 Na oleji zpěňte cibuli, přidejte bobkové listy, zakápněte balzamikem, nechte rozvonět, přidejte nakrájená rajčata a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.

2 Ve velkém hrnci zalijte brambory vodou, přiveďte k varu, osolte, přidejte těstoviny a uvařte doměkka. Těstoviny smíchejte s omáčkou a posypte sýrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s cibulí a houbami

Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou

Těstoviny s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem

Zahradnické těstoviny

Přidat komentář