
Těstoviny s bramborami a sušenými rajčaty
„Těstoviny u nás milujeme na všechny způsoby, ale takhle nám chutnají nejvíc,“ napsala nám Barbora Hynková z Turnova. Ze všech došlých receptů na těstoviny nás zaujal právě ten její.
Vydání: 2013/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 malá sklenka sušených rajčat v oleji
- 4 brambory, nakrájené na kostky
- 3 bobkové listy
- balzamikový ocet (podle chuti)
- 250 ml zeleninového vývaru
- 400 g drobných těstovin (farfalle, fusilli, penne)
- sůl
- sýr pecorino nebo parmazán na posypání
Příprava jídla
1 Na oleji zpěňte cibuli, přidejte bobkové listy, zakápněte balzamikem, nechte rozvonět, přidejte nakrájená rajčata a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
2 Ve velkém hrnci zalijte brambory vodou, přiveďte k varu, osolte, přidejte těstoviny a uvařte doměkka. Těstoviny smíchejte s omáčkou a posypte sýrem.
Přidat komentář