Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polentové jednohubky

Polenta je další skvělá příloha, která si zaslouží zařadit do vašeho repertoáru. Blogerka Věruška vám ji nabízí v podobě návykově dobrých chuťovek.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Příprava 0:45
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 45 g instantní polenty
    • 15 g nastrouhaného sýra pecorino
    • 1 lžíce másla
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 plátků parmské šunky
    • 8 větších sušených brusinek, propláchnutých
    • 75 g sýra fontina
    • panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Máslem vymažte 8 důlků ve formě na muffiny nebo hlubší plech o velikosti asi 15x20cm.

2 Přiveďte k varu 400ml osolené vody, pak stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu. Stále míchejte a vařte 3-5 minut, dokud polenta nezhoustne.

3 Potom odstavte z plotny, vmíchejte pecorino a máslo a opepřete. Lžící polentu přeneste do forem na muffiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.

4 Ztuhlá polentová kolečka vyklopte. Pokud jste nechávali polentu ztuhnout na plechu, pomocí formičky, hrnku či sklenice z ní vykrájejte kolečka.

5 Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v troubě grilujte z každé strany 4 minuty. (V tuhle chvíli můžete vychladlá kolečka uložit a občerstvení dotáhnout až následující den.) každé kolečko pak oviňte plátkem parmské šunky, nahoru položte kousek sýra fontina a brusinku. Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty. ihned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bifteky jednohubky

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Přidat komentář