Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polentové jednohubky

Polenta je další skvělá příloha, která si zaslouží zařadit do vašeho repertoáru. Blogerka Věruška vám ji nabízí v podobě návykově dobrých chuťovek.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Příprava 0:45
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 45 g instantní polenty
    • 15 g nastrouhaného sýra pecorino
    • 1 lžíce másla
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 plátků parmské šunky
    • 8 větších sušených brusinek, propláchnutých
    • 75 g sýra fontina
    • panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Máslem vymažte 8 důlků ve formě na muffiny nebo hlubší plech o velikosti asi 15x20cm.

2 Přiveďte k varu 400ml osolené vody, pak stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu. Stále míchejte a vařte 3-5 minut, dokud polenta nezhoustne.

3 Potom odstavte z plotny, vmíchejte pecorino a máslo a opepřete. Lžící polentu přeneste do forem na muffiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.

4 Ztuhlá polentová kolečka vyklopte. Pokud jste nechávali polentu ztuhnout na plechu, pomocí formičky, hrnku či sklenice z ní vykrájejte kolečka.

5 Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v troubě grilujte z každé strany 4 minuty. (V tuhle chvíli můžete vychladlá kolečka uložit a občerstvení dotáhnout až následující den.) každé kolečko pak oviňte plátkem parmské šunky, nahoru položte kousek sýra fontina a brusinku. Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty. ihned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bifteky jednohubky

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

REKLAMA

Přidat komentář