Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Popis receptu: 
zapékané brambory
Autor: Martina Lysková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Suroviny: 400 g žampionů, 
3 lžíce másla, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
1 cibule, 
3 stroužky česneku, 
olivový olej, 
500 g mraženého listového špenátu, 
asi 100 ml smetany, 
500 salátových brambor, 
500 g rajčat (celých), 
hrst lístečků bazalky, 
150 g cherry rajčátek, 
100 g strouhaného sýra (mozzarella)

Příprava jídla

Postup: 1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle na pánvi. Osolíme je a opepříme. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je necháme zesklovatět na troše oleje v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát. Podlijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme. 2. Brambory oloupeme, povaříme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka. 3. Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj brambory. Lehce je osolíme a zakryjeme je podušenými houbami. Přidáme špenát a rajčata. Vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem s nasekanou bazalkou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 180 °C necháme péct asi 30 minut. 4. Alobal z pekáčku odstraníme. Zeleninu poklademe cherry rajčátky, zasypeme sýrem a vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezezlátne.
REKLAMA

Přidat komentář