Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

žampiony 400 g
máslo 3 PL
sůl
pepř
mletý
cibule 1 ks
česnek 3
olivový olej
špenát 500 g
mražený
smetana 100 ml
brambory 500 g
rajčata 500 g
bazalka hrst
rajčata cherry 150 g
mozzarella 100 g
strouhaná
Postup: 1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle na pánvi. Osolíme je a opepříme. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je necháme zesklovatět na troše oleje v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát. Podlijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme. 2. Brambory oloupeme, povaříme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka. 3. Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj brambory. Lehce je osolíme a zakryjeme je podušenými houbami. Přidáme špenát a rajčata. Vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem s nasekanou bazalkou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 180 °C necháme péct asi 30 minut. 4. Alobal z pekáčku odstraníme. Zeleninu poklademe cherry rajčátky, zasypeme sýrem a vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezezlátne.
Autor: marta13

Obchod Apetit