Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Výrazná gremolata dodá svěží tón klasické chuti rozpečeného sýra.
Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí Zapékání: 3 minuty
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 700 ml mléka
    • 200 g semolinové mouky (Něco navíc)
    • 3 žloutky
    • 100 g sýra taleggio (viz Něco navíc), bez kůrky a nakrájeného na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 snítky majoránky nebo oregana
    • 50 g mozzarelly, nastrouhané nahrubo
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • olej na vymazání plechu

    NA GREMOLATU
    • 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce nasekaných lístků majoránky nebo oregana
    • 60 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce kůry z biocitronu, nakrájené na nudličky
    • 1 stroužek česneku, drcený

Příprava jídla

1 Promíchejte všechny přísady na gremolatu a odložte ji stranou.

2 V rendlíku na středním plameni přiveďte mléko k varu a za stálého míchání vsypte semolinu. Míchejte 2–3 minuty, až se vytvoří kaše. Sejměte z ohně, vmíchejte žloutky a sýr taleggio, osolte, opepřete a vypracujte dohladka. Vlijte na vymazaný plech 20 x 30 cm a dejte chladit do lednice na 2–3 hodiny, až hmota ztuhne. Pak rozkrájejte na úhledné tvary a rozložte je v rozestupech na vymazaný plech. Posypte majoránkou, mozzarellou a parmazánem, dejte do trouby pod gril a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Posypte gremolatou a podávejte.

Něco navíc
  • Semolina je druh pšenice, která se používá zejména při přípravě těstovin. Taleggio je polotvrdý zrající sýr s výrazným smetanovým aroma – můžete ho nahradit nastrouhaným blaťáckým zlatem.
  • Semolinu i taleggio koupíte v obchodech s italskými potravinami, jako je např. Wine Food Market (www.winemarket.cz); semolinu mají za 45 Kč/kg, 100 g sýra taleggio stojí 39 Kč) i La Bottega (www.labottega.cz).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové gnocchi

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

REKLAMA

Přidat komentář