Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Základní úprava noků je primitivní – přelijí se rozehřátým máslem se šalvějí. My jsme na tohle téma udělali obměnu, která vám zaručeně bude chutnat!

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Opékání: 5 minut
PT1H
Pečení 1:00
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 60 g másla
    • 60 g italského salámu (např. milano nebo napoli), nakrájeného nadrobno
    • 12 snítek oregana
    • 1 lžička kůry z biocitronu, nakrájené na nudličky pomocí zesteru (nemusí být)
    • parmazán (strouhaný nebo hobliny) k podávání

    NA GNOCCHI

    • 1 kg moučných brambor (varný typ C)
    • hrubá sůl na pečení (asi 1 kg)
    • 1 palice česneku, oddělené stroužky
    • 40 g strouhaného parmazánu
    • 100 g hladké mouky, prosáté + na vál
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 žloutky

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm. Na ni položte omyté a osušené brambory a pečte 30 minut. Přidejte česnek a pečte dalších 30 minut, až budou brambory upečené doměkka. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2 Brambory přepulte a lžící vyberte. Česnek vymáčkněte ze slupek a spolu s bramborami rozšťouchejte v míse dohladka. Přisypte parmazán, přisypte mouku, osolte a opepřete a promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi minutu na soudržné těsto.

3 Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 2cm noky (můžete naznačit vidličkou vroubkování) a rozložte je na pomoučněný plech či tác. Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě, až vyplavou k hladině; trvá to asi 3 minuty. Vybírejte děrovanou sběračkou.

4 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte salám a oregano a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Přidejte noky a opékejte dalších 4–5 minut dozlatova. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Podávejte s parmazánem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové gnocchi

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Přidat komentář