Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s houbami a mascarpone

Tymián a houby jdou krásně dohromady. Po upečení jejich chuť doladí ještě čerstvě nastrouhaný parmazán.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 1 pizzu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Italská

Ingredience

    • 1/8 základního těsta na pizzu
    • 100 g mascarpone
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • sůl
    • hrst sušených hříbků
    • 6 žampionů, očištěných
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička lístků čerstvého tymiánu
    • parmazán

Příprava jídla

1 Sušené houby vložte do mističky, zalijte je vroucí vodou a nechte chvíli máčet, aby změkly. Pak je slijte a vymačkejte z nich vodu. Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte.

2 Žampiony nakrájejte na plátky a začněte je opékat v pánvi na olivovém oleji. Jakmile změknou, přidejte k nim sušené hříbky. Promíchejte, vsypte tymián, osolte a stáhněte z plotny.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete ochuceným mascarpone a rozprostřete na něj houby. Dejte péct do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazit. Po upečení ještě pizzu posypte hoblinkami parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těsto na pizzu

Pizza pronto

Pizza s grilovanými paprikami

Pizza s mletým masem a čedarem

Rajčatové sugo

20x houby na všechny způsoby

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář