Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatové sugo

Nepostradatelná základní omáčka na pizzu.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 12 pizz
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Studená omáčka a dip Italská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 3x 400g konzerva loupaných krájených rajčat
    • 3 velké cibule, nakrájené nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • sušené oregano
    • 1–2 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžíce červeného vinného octa

Příprava jídla

1 V menším kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékejte cibuli doměkka; trvá to asi 3 minuty. Vhoďte česnek a krátce prohřejte. Nesmí zhnědnout, zhořkl by. Vlijte rajčata a nechte je asi 20 minut dusit. Pak omáčku rozmixujte, protřete sítem, osolte, opepřete, dochuťte cukrem a octem a nechte svařit do hustší omáčky, která se bude dobře roztírat na pizzu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těsto na pizzu

Pizza s houbami a mascarpone

Pizza s mletým masem a čedarem

REKLAMA

Přidat komentář