Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Griliášové oplatky

Skvěle ladí se zmrzlinou.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 24 oplatek
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazeníPečení: 20 minut
PT30M
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 175 g loupaných mandlí
    • 250 g krupicového cukru
    • 125 g zlatého sirupu (viz Tipy & triky)
    • máslo na vymazání plechu
    • 200 g tmavé čokolády (aspoň 60 % kakaové hmoty)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech nasypte mandle a opražte je v troubě dozlatova; trvá to 4–5 minut. Pak je nasekejte nahrubo a odložte stranou.

2 V kastrůlku smíchejte cukr, zlatý sirup a 60 ml vody. Přiveďte k varu, namočeným štětcem setřete dolů stěny rendlíku a na středním plameni uvařte tmavý karamel; vzniknout by měl během 5–6 minut. Mezitím lehce potřete máslem plech. Do kastrůlku vmíchejte
opražené a nasekané mandle. Směs vylijte na připravený plech a nechte ztvrdnout.

3 Tvrdou mandlovou hmotu nalámejte na kousky a v robotu rozmixujte na jemný griliáš. Na plech vyložený lehce pomaštěným pečicím papírem sypte z griliášové směsi v tenké vrstvě obdélníky o velikosti cca 7 x 9 cm. Postupně je pečte do rozpuštění; trvá to 3–5 minut.
Pak vyjměte a nechte vychladnout.

4 Základ griliášových oplatek opatrně přeneste na mřížku. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu a opatrně jí potřete oplatky. Dejte je do lednice ztuhnout. Podávejte se semifreddem nakrájeným na plátky.

Tipy & triky
Zlatý sirup koupíte jako golden syrup v Marks & Spencer (tam ho mají v průhledných lahvičkách) či v Tescu (v konzervě) v oddělení mezinárodních specialit.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář