Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Proto se dá upravovat jako minutka – a kabátek ze šťavnaté slaniny mu vysloveně prospěje. Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami budou ozdobou vaší slavnostní tabule
Postup
Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem.
Na větší pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej.
Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty.
Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější.
Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu.
Komentáře