Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Torrone s pistáciemi

Turecký med po italsku
Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 36 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí Vaření: 15 minut
P
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 440 g krupicového cukru
    • 350 g glukózového sirupu (viz Tipy & triky)
    • 125 ml tekutého medu
    • 2 bílky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 125 g loupaných nesolených pistácií
    • 3–4 archy tenkého jedlého oplatkového papíru (viz Tipy & triky)

Příprava jídla

1 V rendlíku smíchejte cukr, glukózu a med a za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění cukru. Zvyšte plamen a vařte, až sirup bude na cukrářském teploměru mít 130 °C.

 2 Ručním šlehačem ušlehejte z bílků pevný sníh. Za stálého šlehání pomalu přilévejte polovinu horkého sirupu. Přidejte vanilku a pokračujte v pomalém šlehání. Mezitím vraťte zbylý sirup na oheň a zahřejte na 154 °C. Za stálého šlehání pomalu přilévejte druhou polovinu horkého sirupu do bílkové směsi, až zhoustne. Vmíchejte pistácie.

3 Čtvercovou formu o velikosti 18 x 18 cm vyložte jedlým papírem (včetně stran) a rozetřete do ní připravenou směs. Uhlaďte povrch, přikryjte dalším jedlým papírem a nechte vychladnout. Po ztuhnutí nakrájejte velkým nožem na dílky, oddělte je pečicím papírem a podávejte. V dobře uzavřené dóze v chladu vydrží nejméně 3 týdny.

Něco navíc
Spolu s pistáciemi můžete vmíchat strouhanou kůru z 1 limety a/nebo hrst sušených brusinek.

Tipy & triky
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové semifreddo v griliášové oplatce

Kukuřičný koláč s hruškami (amore di polenta)

Čokoládový dort se sušenými švestkami (torta nera)

Oříškový koláč s mascarpone a malinami

Oříšková bomba (zucotto)

REKLAMA

Přidat komentář