Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 290 g
moučkový cukr 40 g
5 g
sušené droždí
máslo 60 g
mléko 80 ml
voda 60 ml
vejce 2 ks
sůl 0.5 PL
Náplň
máslo 60 g
rozpištěné
třtinový cukr 100 g
nebo krupicový
skořice 2 PL
vlašské ořechy 80 g
pomleté
Máslo spolu s mlékem zahříváme v jednom kastrolku, dokud se máslo nerozpustí. Zbývající suroviny odvážíme do hnětací mísy, přilijeme k nim trochu prochladlé mléko s máslem a uhněteme těsto. Těsto není moc hutné a trochu se lepí. Posypeme je lehce hladkou moukou, mísu přikryjeme utěrkou a postavíme ji na teplejší místo bez průvanu, dokud těsto nenakyne do dvojnásobného objemu (cca 1 hodina). Vodu přilévejte raději postupně, nemusíte ji použit ani všechnu, aby těsto nebylo příliš řídké, jak uvádí někteří v komentářích. Vykynuté těsto vyklopíme na vál posypaný hladkou moukou a rozválíme je na plát o rozměrech přibližně 30 x 50 cm. Plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí a ořechy. Plát rozřežeme na 6 stejně širokých pruhů, ty naskládáme na sebe a rozřízneme je opět na 6 stejně širokých obdélníků. Formu na biskupský chlebíček dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem tak, aby byl i na bocích formy. Obdélníky z těsta naskládáme za sebou do formy, kterou přikryjeme utěrkou a těsto necháme opět 45 minut kynout. Pečeme přibližně 35 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Podáváme lehce prochladlé.
Autor: majam177

Obchod Apetit