Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
300
g
moučkový cukr
200
g
máslo
125
g
mléko
200
ml
vejce
3
ks
vanilkový cukr
2
bal
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
Postup
1
Postup přípravy receptu: Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme žloutky a šťávu z citronu.
2
Potom po lžících přidáme vlažné mléko a větší část mouky.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta.
4
Těsto rozdělíme na dva díly a do jedné části vmícháme kakao rozmíchané v trošce mléka. Kakaové a světlé těsto nalijeme střídavě do formy a zlehka promícháme.
5
Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Po vyklopení ji pocukrujeme.