Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Suroviny

vejce 3 ks
velká
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
mléko 140 ml
sůl špetka
Francouzské crêpes jsou velice tenké, francouzské palačinky. Americké pancakes jsou naopak velice naducané americké palačinky. Když jsem byla malá, tak u nás doma se palačinkám říkalo amolety a byly někde mezi crêpes a pancakes. Výborné jsou ať se jmenují jakkoliv. Když jsem pátrala po pravém americkém receptu, nejvíce mě zaujaly pancakes od Jamie Olivera, mého oblíbence. Vyzkoušela jsem a doporučuji. Výborné. Stačí je přelít javorovým sirupem a troškou rozpuštěného másla. Vejce si oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme ruční metličkou s mlékem a potom postupně přisypáváme mouku, kterou jsme předtím smíchali s práškem do pečiva. Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha a sníh opatrně přimícháme do žloutkové směsi. Smažíme menší pancakes na lívanečníku nebo větší na klasické pánvi. Stačí maličko kápnout oleje nebo vůbec, pokud máte teflonovou pánev. Na pánvičku dávejte velice tenkou vrstvu těsta, které je za chviličku z jedné strany usmažené dozlatova. Potom palačinku ihned otočte a dozlatova usmažte i z druhé strany. Palačinka se krásně nafoukne a bude americky baculatá. Ihned podávejte, přelité javorovým sirupem a troškou rozpuštěného másla. Mé děti si opět pochutnávaly na své tradiční kombinaci - šlehačka a granko

Obchod Apetit