Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablečný víkendový koláč

Popis receptu: 
dvě vrstvy těsta a uprostřed jablka, převzato z recepty.cz
Autor: Martina Lysková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    vyzkoušelo kuchařů (1) Těsto Hladká mouka 500 g Krupicový cukr 180 g Vanilkový pudink - sypký 1 ks Vanilkové aroma dle chuti Citronová kůra 1,5 lžička Prášek do pečiva 1 ks Máslo nebo Hera (změklé) 180 g Žloutek 1 ks Kysaná smetana nebo smetanový jogurt 200 g Dále Jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná 1 kg Bílek 1 ks Vanilkový cukr 1 ks Mleté vlašské ořechy nebo jemně nasekané, cca 2 - 3 hrst Dle chuti Skořice - mletá

Příprava jídla

Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na dva díly (jeden o kousek větší). Hlubší plech vyložíme pečícím papírem nebo ho vymažeme máslem a vysypeme moukou (kokosem). Nejprve rozválíme na pomoučněném stole ten o kousek větší kus těsta na slabý plát, který přeneseme na pečící papír (těsto dáme i do krajů plechu). Pokud chceme, můžeme těsto vyválet přímo na pečícím papíru a přenést na plech i s ním. Nastrouhaná jablka nasypeme rovnoměrně na těsto, posypeme dle chuti cukrem a vším co máme rádi (kokos, ořechy, rozinky máčené v rumu, skořice...). Jablkovou náplň pak zakryjeme plátem slabě rozváleného těsta, které propícháme vidličkou. Koláč potřeme bílkem, který jsme trochu našlehali, a posypeme ořechy a vanilkovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Koláč necháme vychladnout, pokrájíme a podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář