Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Slezský točený perník

Popis receptu: 
vyzkoušet!
Autor: Martina Lysková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    vyzkoušelo kuchařů (0) Těsto Moučkový cukr 180 g Med 2-3 3 lžíce Tuk rozpuštěný 50 g Vejce 2 ks Soda nebo prášku do pečiva 1/2 lžíce Hladká mouka 320 g Skořice 1-2 2 lžička Náplň: Povidla Ořechy Rozšlehané vejce

Příprava jídla

Všechny ingredience na těsto vypracujeme na vále. Necháme asi na 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na němž si nožem naznačíme tři části. Pak těsto potřeme povidly a posypeme ořechy. Pak plát těsta poskládáme na 2x jako papír do podlouhlé obálky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na pečicím papíru 20-25 minut na 180-200 °C.
REKLAMA

Přidat komentář