Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

Česká klasika
Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4 osoby
Doba přípravy:
Příprava: 40 minut Pečení: 2 hodiny
P

Ingredience

    • 4 jehněčí kolínka
    • sůl
    • 6 stroužků česneku, drcených
    • špetka drceného kmínu
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 1 lžíce hladké mouky

    NA ŠPENÁT
    • 2 lžíce sádla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 500 g mraženého listového špenátu
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 4 stroužky česneku, drcené

    NA NOKY
    • 1 kg brambor
    • 350 g hrubé mouky
    • 1 vejce
    • sůl

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Kolínka řádně osolte a potřete česnekem. Přidejte špetku kmínu a důkladně ho vmasírujte do masa. Cibuli nasypte do pekáčku, na ni položte maso a trochu ho podlijte vodou. Pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova.

2 Upečená kolínka vyjměte a dejte stranou. Pekáč s výpekem na sporáku vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou a míchejte, až mouka zpění a zbělá. Pak zalijte 400ml vody a nechte aspoň 15 minut vařit. Vzniklou omáčku přeceďte a vraťte do ní kolínka, aby se v ní pěkně obalila.

3 Na špenát na sádle opékejte 5 minut dozlatova cibuli. Pak přidejte špenát, podlijte jej smetanou, osolte, opepřete a přiklopené zahřívejte, až špenát povolí. Nakonec ochuťte česnekem.

4 Brambory na noky uvařte ve slupce doměkka a oloupejte je. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory nastrouhejte na vál a posypte moukou. Osolte a do středu rozklepněte vejce. Ručně zpracujte těsto a vyválejte z něj váleček o průměru asi 2cm. Nožem krájejte malé, 2cm dlouhé špalíky a ihned je po částech vhazujte do vroucí vody a vařte je 3–5 minut, než vyplavou na hladinu.

NĚCO NAVÍC
Špenát můžete zahustit vajíčkem a strouhankou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář