Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová polévka s kokosovým mlékem

Milovníci surovin z přírody, pozor! Do téhle jarní polévky se hodí nejen špenát, ale i mladé kopřivy, česnáček lékařský nebo trocha medvědího česneku.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Příprava: 10 minutVaření: 10 minut
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 2 lžičky thajské zelené kari pasty (nebo víc, podle chuti)
    • 400 ml kokosového mléka
    • 400–500 g listového špenátu (může být i mražený), pokrájeného
    • 200 ml zeleninového vývaru, ohřátého
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
    • sůl
    • krutonky k podávání

Příprava jídla

Ve středně velkém rendlíku zahřívejte kari pastu a pár lžic kokosového mléka a prošlehávejte do řidší pasty. Přilijte zbývající kokosové mléko a vsypte špenát. Přidejte vývar. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte. Zmírněte oheň a zvolna vařte 5–10 minut. Osolte. Podávejte posypané chilli papričkou a krutonky.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li vegetariáni, můžete polévku kromě krutonků posypat také opečenými krevetami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Slaný koláč se třemi sýry a špenátem

REKLAMA

Přidat komentář